Després d'una arrencada molt positiva, l'Ibex ha perdut pressió a mitja sessió pel BBVA, el benefici del qual ha caigut un 28% en el quart trimestre per les clàusules terra i Mèxic, encara que els beneficis anuals hagin pujat un 31,5% fins a 3575 milions d'euros. Però ara el valor del present s'ha duplicat.

A França, Emmanuel Macron apareix ja com a pròxim president i guanyador de les eleccions presidencials, en vista de les dificultats de François Fillon, que fins i tot figurava com a favorit. En qualsevol cas la prima de risc francesa està pujant a causa del risc que la victòria recaigui en Le Pen.

L'evolució de les manufactures a Europa i als EUA ha estat positiva, però existeix el risc europeu geoestratègic. Així, l'Iran ha confirmat una altra prova de míssils, encara que ha assegurat no violar l'acord nuclear. Corea del Nord ja no està sola.

A l'Ibex, Arcelor Mittal, Celinex, Gamesa i IAG i Mapfre han pujat al voltant d'un 2%, mentre Sabadell i Santander també pujaven a un ritme menor.

Wall Street ha obert amb una pujada del 0,45% a l'espera de la reserva federal, que al tancament de l'Ibex comunicarà les decisions sobre tipus d'interès. No s'espera que hi hagi moviment en aquest sentit, però els inversors estaran atents a qualsevol comentari de Janet Yellen, presidenta de la reserva federal, sobre la llei dad-frank que regula les reglamentacions i les regulacions dels bancs, que ella vol mantenir, i Donald Trump vol alleugerir. S'espera veure si avui s'en parla.