Arriben, diu Efe, prop d'un milió de turistes a les Balears aquest cap de setmana. Entrem en un cicle asteca, solar, amb altres déus, i a estones altres platges. I amb molta gent. A l'Ibex, visqui Déu, el canvi sembla posar-se-li bé, perquè sense saber on s'asseurà, ha pujat amb ganes, amb els bancs, de recurs, com a suport, i amb una perspectiva de creixement a Espanya del 3,2% aquest any, que pot rebaixar la taxa d'atur el 2017 al 16,6%.

El BBVA, que ha millorat el benefici en el segon trimestre un 58% encara que els seus resultats s'hagin deteriorat en la primera part de l'any, ha donat el to d'optimisme a la banca, que espera aquesta nit els resultats dels test d'estrès. Caixabank ha millorat un 34% el seu resultat de l'arrencada de l'any, i ha estat clau –en la seva línia de continuïtat d'oferta de crèdit– de cara a establir un fons d'estabilitat al sector. El Popular, per la seva part, ha anunciat un pla d'ajustament de costos i el relleu del conseller delegat. La gent ha respirat, però cal esperar, la gent confia que no hi haurà nit de Walpurgis.

L'altra gran història del dia, a part del Japó, ha estat el PIB americà en el segon trimestre. S'esperava un 2,5%, i s'ha quedat en l'1,2%. També l'economia americana passa del fred a la calor, i a la inversa. Hi ha una volatilitat econòmica, social i política alta. Ara bé, la confiança del consumidor americà aguanta bé, segons la Universitat de Michigan.

En poques paraules, estem tots en les mateixes, amb exportacions, com a Espanya, amb un superàvit de la balança per compte corrent el maig de 4.300 milions d'euros, però alhora molt pendents de la despesa i del consum interns i dels que vénen. Què dir? Doncs això. Quina calor.