Els mercats europeus han perseverat en la línia alcista que van agafar des del punt de sortida, i la causa que ho va originar va ser el rebot del Deutsche Bank, motiu de grans comentaris a la zona Eurostoxx i a Wall Street, que s'ha apuntat a la pujada.

El portaveu del banc alemany va negar que l'entitat hagi demanat ajuts al govern mentre el mercat especulava amb la preparació d'un pla de salvament. El Deutsche Bank ha de pagar una multa de les autoritats americanes que ascendeix a 14.000 milions de dòlars per participar en el negoci dels "subprimes", que curiosament va encoratjar el mateix govern dels EUA sota la presidència de Bill Clinton.

No fa falta, a més, un pla de salvament per fer que les accions del Deutsche Bank pugin per sobre del 3%, com han fet avui. N'hi ha prou que bancs que treballen amb l'Administració tramitin les ordres de compres pertinents. Aquesta és la mecànica ordinària. Sense soroll.

La resta va ser més del mateix. Un altre cop, els inventaris americans de cru van caure estrepitosament, en concret 1,9 milions de barrils, quan el petroli hauria tendit a baixar per la falta d'acord a l'OPEP. El Brent va pujar a 47 dòlars com en un conte d'Alibabà. I això va ajudar a aixecar els ànims de Wall Street.

Aquí Tècniques Reunides va destacar sobre la resta per informes favorables, mentre la banca en general i Repsol avançaven afavorides per un ambient favorable.

A Espanya, les hipoteques sobre habitatges van caure el juliol per primera vegada en 25 anys. Va ser l'únic que va tenir gust de plat no preparat. Fins i tot Draghi ha hagut de reconèixer que, en els últims temps, "operem en molts casos en aigües desconegudes". Almenys, l'Ibex ha pujat.