L'Ibex ha aconseguit reaccionar en l'últim tram de la sessió i ha pujat un 0,10% gràcies a l'argument de comprar accions en moments de crisi. La sessió s'ha desenvolupat sense nervis ni terrabastalls, però atenta a la crisi siriana i l'enfrontament entre els EUA i Rússia després d'un atac a una base aèria d'Àssad ordenat per Trump.

En l'ordre econòmic, la dada d'ocupació creada als Estats Units ha estat molt positiva en reduir la taxa d'atur el març al 4,5%, la més baixa en deu anys. A Europa, Grècia i els creditors han arribat a un acord sobre les reformes a aplicar per Atenes, i Deutsche Bank ha tancat amb èxit la seva ampliació de capital per 8.000 milions d'euros.

Però l'ambient s'ha viciat de nou pel terrorisme amb l'atac d'un camió a Estocolm contra vianants. El risc polític s'ha disparat i l'or ha pujat l'1,10%, fins a 1.266.45 dòlars. Per la seva part, el petroli Texas ha caigut un 0,4% fins a 51,49 dòlars en un moviment invers a l'observat al matí amb el Brent.

El Dow Jones s'ha replegat el 0,08% i a mitja sessió es mantenia pla. Els mercats s'han mostrat molt resistents davant dels danys geoestratègics, però l'acumulació produeix un neguit difícil de suportar.

En qualsevol cas, la resiliència ha acabat per imposar-se.