L'Ibex ha tancat aquesta setmana-pont orientada al descans, la familiaritat i el bon temps amb un vot a favor, però amb matisos. Com a la vida mateixa. En el cas de la borsa, el punt que ha quedat pendent ha arribat quan el BCE s'ha negat a concedir un ajornament al banc italià Monte dei Paschi per obtenir més finançament i cobrir els seus forats negres.

No s'han produït danys majors, però aquells bancs que són més a prop de l'examen dels mercats, com el Popular, han patit un retrocés més dur després d'haver pujat al caliu de la confiança en les últimes jornades. El ral·li ha acabat.

Altres valors com Arcelor Mittal o Acerinox han baixat el pistó en entendre que la posició del BCE i del conjunt dels bancs centrals no és encoratjar les pujades generals dels mercats, sinó actuar selectivament. El petroli ha deixat de ser el patró de guia.

Grifols, al contrari, ha brillat amb llum pròpia, oferint una perspectiva nova l'evolució de l'Ibex, necessitat de nous catalitzadors de creixement.

Wall Street ha continuat pujant trencant rècords amb el Dow Jones i semblaria que desitja arribar als 20.000 punts per apostar amb Donald Trump si es tracta d'un vulgar indicador de bombolla o, més aviat d'una fita de la nova economia promesa sota l'eslògan "Fer altre cop gran Amèrica". Un punt interessant per als mercats.