L'Ibex ha tancat amb una alça propera a l'1% sortint als 8.700 punts en una sessió que ha anat de menys a més i que ha tingut com a interludi a les quatre de la tarda la intervenció de Mariano Rajoy al Congrés, que es pot qualificar de correcta en centrar-se en les perspectives de l'economia, que és en el que està tothom.

El turisme va mostrar molt bones xifres el juliol, amb 9,6 milions de visitants en les nostres latituds, un 9,3% més, número que mostrava una estreta relació amb unes dades d'IPC més normals a començaments d'agost, del -0,1%.

A Europa, els índexs de confiança empresarials, industrials i del consumidor van ser molt tebis, però s'observa dinamisme a la zona. Emmanuel Macron, ministre d'Economia francès, ha dimitit per presentar-se a les eleccions presidencials el 2017 sense esperar tant en les seves decisions com el beneït Sánchez nostre. Macron és una figura que encarna una aposta per l'alta tecnologia i el canvi per a Europa. No com d'altres.

A Wall Street, que va obrir amb una pujada molt modesta del Dow Jones, es va apreciar la millora de la confiança del consumidor (bàsica) fins i tot 101,1 i la prolongació de la recuperació en els preus de l'habitatge, que van pujar un 5,1%, segons l'índex Shiller.

Dos detalls van completar la sessió. Stanley Fisher ha declarat a Europa que els tipus d'interès negatius poden ser eficients, la qual cosa revela que els camins de la Reserva Federal són inescrutables a l'scoltar expressar-se així el vicepresident de la institució.

L'altre ha estat la multa de 1.300 milions d'euros a Apple de la Comissió Europea per transgredir les lleis antimonopoli a Irlanda, el Govern de la qual s'ha oposat a la mesura. El PIB d'Irlanda va créixer el 26,3% el 2015 a causa de les pràctiques comptables d'aquest tipus de companyies, que ha portat a alguns a preguntar-se si Irlanda pertany encara als irlandesos o a Google.