Bon comportament de l'Ibex davant l'estabilitat de les borses europees. Les borses europees i americanes van consolidar ahir els nivells de màxims per digerir el bon comportament de les últimes setmanes després d'un bon trimestre de resultats.

Tanmateix l'Ibex si va aconseguir pujar fins a gairebé els 11.000 punts, aixecat per les operacions corporatives, per una rotació favorable a sectors amb alt pes al mercat espanyol com elèctriques i consum i per unes bones dades macro davant altres mercats.

Les operacions d'Abertis, Euskaltel i els rumors de venda de Popular van posar el focus del M&A a la borsa espanyola.

En el plànol macro es va confirmar que el creixement del PIB de la UEM en el primer trimestre va ser del +0,5% (1,7%, però la desagregació per països continua mostrant molt diferents ritmes de creixement.

Pel costat positiu destaquen Alemanya (creix un 0,6% davant el 0,4% esperat), Espanya (0,8% vs 0,7%) i sobre tot Portugal (+1% vs 0,7%).

Pel costat negatiu se situa França (0.3% davant 0,5%), Itàlia (0,2% davant 0,2%) i Grècia (-0,1% vs -1,2%).

Fora de les borses, es pot destacar el moviment de l'euro, que per la combinació d'aquestes bones dades a Europa i els dubtes sobre la política econòmica als EUA, ja s'ha revaloritzat fins a 1,11 USD/EUR amb un guany de gairebé el 6% l'any.

De moment no veiem perill per a les empreses exportadores europees, però si és una variable a vigilar si prossegueix la seva pujada.

Avui esperem una sessió similar a la d'ahir de moviment lateral als mercats.