Tornen les pujades a les borses gràcies al sector financer i les operacions corporatives: a falta de grans referències macroeconòmiques aquests dies, els mercats continuen descomptant positivament les perspectives de creixement de resultats i l'escenari de recuperació dels bancs perifèrics.

Les nostres previsions de creixement de beneficis per al 2017 són de més del 10% tant a Espanya com a Europa. També es va tornar a veure una pujada de la borsa europea per sobre de l'americana, reflectint la revalorització de l'USD davant l'EUR i que continuarà augmentant la competitivitat de les empreses exportadores europees i incidint positivament en els resultats del 4T de les empreses amb interessos als EUA.

Al terreny del deute públic, les rendibilitats continuen bastant estables amb el Bund per sota del 0,3% i el Treasury al voltant del 2,5%.

Com esperàvem, l'atemptat de Berlín no afecta la totalitat del mercat i el seu impacte es va centrar en algunes empreses del sector, encara que cal veure la influència que aquest o altres atemptats puguin tenir en les eleccions que aquest any hi ha a Europa, començant per Holanda al març i acabant per les alemanyes a la tardor.

Avui tindrem alguna referència macro més, amb la publicació de la confiança dels consumidors en l'UEM i demà la sessió sí que serà més rellevant, amb la publicació del creixement del PIB als EUA en el 3T.