L'Ibex ha anat reduint números vermells en la sessió d'avui a mesura que Wall Street temperava el seu descens després de la primera derrota legislativa de Trump amb l'Obamacare, que també va costar d'aprovar al seu dia. En divises, l'euro continua pujant.

El conjunt de les borses europees han trobat un suport en la millora de la confiança empresarial a Alemanya el mes de març. El Consell de Supervisió del BCE s'ha mostrat d'acord amb la creació d'un "banc dolent" a Europa mentre aconsellava una consolidació del sector per millorar la rendibilitat. Al seu torn, els bancs britànics gaudiran d'un període transitori per operar a Europa encara que comenci el Brèxit aquesta setmana.

Tant l'Ibex com Wall Street han estat els valors bancaris, juntament amb els de matèries primeres, els més castigats. Aquí, ArcelorMittal ha liderat les pèrdues mentre Melià, Iberdrola i Grifols encapçalaven les pujades.

Si bé l'autoritat de Trump davant del Partit Republicà ha quedat en dubte, les caigudes de les borses han estat jutjades per inversors d'"oportunes", atesa la forta revalorització que han obtingut.

El petroli Texas ha caigut prop d'un 0,5%, fins a 43,24 dòlars mentre l'euro s'ha apreciat a 1,0885 dòlars, la qual cosa perjudica les exportacions. El Ministeri de Foment ha advertit que si no s'arriba a un acord, s'aplicarà la sentència europea sobre l'estiba, "ja que si no, avui s'han de pagar 27.000 euros de multa i demà uns 27.000 més". El sector exterior és cada vegada més important, ja que el 60% de l'economia espanyola està oberta als intercanvis internacionals.