L'Ibex ha mantingut l'ànim alcista i l'Eurostoxx ha revelat la resistència europea al risc polític avançant malgrat els atemptats a París, que han afectat a Wall Street.

Avui no ha estat un dia ordinari. Mario Draghi ha afirmat que els riscos deflacionistes a Europa han desaparegut, que el creixement de la zona euro és ferm i s'amplia, mentre estem davant d'una recuperació més important en termes globals. Això, a més de ser una bona notícia, significa un avís que les polítiques d'estímul del BCE estan arribant a la seva fi.

D'aquest anunci, que preludia alça de tipus, s'han beneficiat Caixabank i Sabadell mentre ArcelorMittal pujava amb els guanys que aconseguia el sector dels materials bàsics.

El dèficit comercial de l'economia espanyola va créixer el 38,4% en febrer i el petroli Texas va caure per sota dels 50 dòlars. Però l'Ibex ha retingut els 10.377 punts.

Va ser Wall Street el que va mostrar un comportament més obert cap al que succeeix en altres latituds i els analistes percebien la preocupació pel risc de divisió de l'opinió a França després de l'atemptat als Camps Elisis més enllà, fins i tot, del que passi diumenge en les eleccions. General Electric va triplicar els seus beneficis en el primer trimestre. El Dow Jones pujava el 0,34% a mitja sessió. Però la necessitat de fer un recompte del que està passant va quedar com una tasca pendent per al cap de setmana.