L'Ibex ha pujat gairebé l'1,5%, traient-se de sobre el bucle progre d'Obama & Cia gràcies a la teràpia de Wall Street. L'Eurostoxx, on el pes del sector bancari és menor, avançava la meitat.

Ha estat un tancament de setmana en el qual ha tornat la normalitat a un mercat que coneix les vicissituds que acompanyen el lideratge mundial que s'exerceix a terra, no als despatxos.

El petroli Texas ha pujat a 51,24 dòlars mentre Trump es mou extra murs entre els acords de restriccions de la OPEP. Un reflex de la calma del cap de setmana es va apreciar en el preu de l'or, que va descendir a 1.252 dòlars l'unça, el 0,31% menys.

A Europa, la confiança del consumidor ha pujat 0,3% al maig, superant màxims en diversos anys. El BCE ha mostrat a més el seu suport a aquells bancs disposats a reorganitzar les seves activitats de cara a abordar les oportunitats que ofereix el Brexit.

En l'Ibex, Abertis ha adquirit un altre 33% d'Hispasat prenent la participació que tenia en la mateixa Eutelsat per 302 milions d'euros. En cotitzacions, el Popular, BBVA, ACS, Sacyr, Caixabank i Sabadell estiraven un carro que anava sol. Amb la tornada a la normalitat, dilluns pot reaparèixer el mercat amb ganes d'oportunitats ara que ha acabat la temporada de presentació de resultats.