El Cercle d'Economia va rebre la setmana passada la visita a una de les seves conferències del matrimoni Pujol-Ferrusola. Un fet que no és excepcional però que va cridar poderosament l'atenció dels presents ja que l'expresident, des que va esclatar l'escàndol judicial pel qual està investigat fins ara, havia anat a alguna xerrada però sense la companyia de la seva esposa, Marta Ferrusola.

La conferència formava part del cicle "Capitans d'Indústria" i els ponents eren el president i conseller delegat de la Farga, Oriol Guixà, i la seva directora general, Inka Guixà. La Farga és una important empresa bicentenària líder mundial en la fabricació de coure reciclat.

Però darrere d'aquest títol tan genèric del cicle de conferències, el web del Cercle d'Economia s'endinsa en els objectius reals del mateix. I que no són d'altres que representants de dues generacions empresarials expliquin a l'auditori els orígens i trajectòries de la seva empresa i, sobretot, com actuen davant els reptes d'avui, en un entorn global i dinàmic, tenint present la seva condició d'empresa familiar.

Algun dels presents no va poder menys que comentar, dies després, la ironia que el matrimoni Pujol-Ferrusola es mostrés tan interessat per les transicions en les empreses familiars amb ells i els seus set fills imputats per l'Audiència Nacional per la fortuna oculta de la família.