La dona esvelta que sempre camina darrere de la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, tot sovint vestida de fosc i amb pantalons de pell, és la coordinadora del seu gabinet, María González Pico. És considerada com la persona amb més poder del seu entorn, qui controla l'agenda i l'accés a la número dos de Mariano Rajoy, qui parla amb els responsables dels mitjans i qui administra la informació. Pràcticament totes les carpetes del govern espanyol passen per les seves mans, atès que, com a coordinadora del gabinet, participa en la Comissió General de Secretaris d’Estat i Subsecretaris on es preparen els consells de ministres, segons consta al portal de la Transparència de l'executiu espanyol on figura tot el currículum -tret de l'edat- així com les seves funcions.

Doncs, avui, la totpoderosa María González Pico, coneguda en el món de la premsa com la Pico, no s'ha resignat a estar al darrere de la vicepresidenta. S'ha volgut asseure al costat en la taula presidencial del torneig de Tennis Open Banc Sabadell. I al costat del president, Carles Puigdemont, i de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i del president del Banc de Sabadell, Josep Oliu, i el del Grup Godó, Javier Godó, i del ministre de Cultura, Iñigo Méndez de Vigo. Al costat del vicepresident, Oriol Junqueras, no, perquè el número dos del Govern ha declinat participar en el dinar.

Des de la Moncloa ja s'havia avisat de la intenció de la coordinadora del gabinet de la vice, però, per si no havia quedat clar, ho ha tornat a subratllar tan bon punt ha arribat al Club de Tennis Barcelona. Tant ha estat així que fins i tot ha sorprès alguns dels presents la contundència de la seva exigència. Finalment ha quedat instal·lada a la taula presidencial i ubicada en un angle de la capçalera de taula, entre el tinent d'alcalde Jaume Asens i el director de La Vanguardia, Màrius Carol, mentre secretaris i alts càrrecs del Govern ocupaven altres taules del recinte.

En acabar el dinar, però, la Pico ha hagut de tornar a la fila del darrere, escortant la vicepresidenta mentre seguia el torneig de tennis. Això sí, al seu costat seguia Carol, tal com ha immortalitzat el fotògraf de l'agència Efe.

636287403353660799 (1)