El secretari quart de la Mesa del Parlament, Joan Josep Nuet, té intenció de demanar un ajornament en la data per a la seva declaració com a investigat en la causa oberta al TSJC per la votació de les resolucions relatives al referèndum.

El mateix dia en què el TSJC l’ha convocat, Nuet té previst participar a Londres en un acte organitzat per l’European Observatory on Memories sobre els bombardejos a Barcelona i Londres.

L’acte se celebrarà al Imperial War Museum London. En la convocatòria es recorda que “Barcelona i Londres, capitals de Catalunya i el Regne Unit respectivament, van patir bombardejos per les forces aèries feixistes durant la primera meitat del segle XX". "En una demostració de solidaritat i resiliència, els civils i les autoritats locals van organitzar-se per protegir les ciutats i els ciutadans. No obstant, malgrat els esforços amb els quals es van salvar moltes vides, milers de persones van morir durant aquests bombardejos”, s'explica.

Nuet, que en un primer moment havia quedat apartat de la causa contra els membres de la Mesa per la votació de les resolucions sobre el referèndum posteriors al debat de política general, ha estat finalment convocat a declarar en qualitat d'investigat, segons ha comunicat aquest dimarts el TSJC.