Vinyes en pendents pronunciats, la serra de Montsant custodiant els raïms dels vents freds del nord... Trepitjar el Priorat significa deixar-se abraçar per terrasses de vinyes que ens recorden les grades dels antics teatres grecs. I és que el paisatge és sorprenent! Des dels anys 80 en aquesta comarca hi ha tingut lloc un dels espectacles vinícoles més especials del món.

El paisatge, la muntanya mediterrània i les carreteres poc transitades del Priorat el converteixen en una destinació idíl·lica per tots aquells que gaudeixen pedalant en bicicleta, sentint l’aire a la cara, entre vinyes i sense preocupacions. Per això comencem la ruta pel Priorat amb bicicleta elèctrica (perquè per això ja anem al gimnàs durant la setmana, oi?).

A l’Hotel-Hostal Sport (guanyador del 1r Premi d’Enoturisme de Catalunya en la categoria d’allotjaments el 2015) ens proposen un cap de setmana molt complet: Allotjament, esmorzar, sopar al restaurant, una excursió guiada en bicicleta elèctrica entre vinyes, un tast de vins i una visita al celler Ripoll Sans de Gratallops.  

Si voleu saber-ne més, trobareu tota la informació aquí

I com que després de l’esport cal tornar a carregar energies, us recomanem gaudir de la gastronomia del Priorat a El Celler de l’Aspic a Falset.

El Celler de l’Aspic és un restaurant ‘slow food’ situat dins l’edifici de la cooperativa. Un espai que barreja el modern amb la construcció tradicional amb un interior evocador del vi. Toni Bru, ànima i motor del restaurant, personalitza cadascun dels plats per adaptar-los als seus criteris i als nous temps. Si voleu gaudir d’una carta que varia en cada estació de l’any, no podeu deixar de visitar-lo.

Autor fotografia: Celler de l'Aspic

Tota la informació sobre el tast de vins i sopar, aquí.

I a bon bocí, bon got de vi! Els vins de la DOQ Priorat són reconeguts arreu del món i ocupen llocs destacats als principals rànquings enològics. Nosaltres us recomanem la visita al Celler Ferrer Bobet, situat a Porrera.

A primer cop d’ull ja veureu que no és un celler convencional. Us recordarà un vaixell encaixat entre vinyes. El mimetisme amb el paisatge, el dinamisme tecnològic i la lleugeresa de la coberta, són els trets que defineixen aquest edifici agrícola tan particular.

Autor fotografia: Marc Castellet

Elegància, frescor, harmonia i puresa, així són els seus vins. Així és el Priorat.

Si voleu visitar-los, trobareu més informació aquí

I si sou dels que necessiteu entrar en contacte directe amb la terra per gaudir encara més d’un producte, us proposem participar a la recollida de l’oliva i una visita al molí d’oli Miró-Cubells de Cabacés.

Autor fotografia: Siqui Sánchez

Podreu descobrir-hi les fascinants oliveres ecològiques del Montsant, productores d’aquest or líquid ple d’aromes i coneixereu el món de l’oli amb un petit joc.

Visitareu les ermites del poble de Cabacés i el matí acabarà amb una visita al molí Miró-Cubells.

Podeu trobar-ne tota la informació aquí

Contingut realitzat amb la informació de l'Agència Catalana de Turisme