Sabies que molta de la fruita tropical que entra a la península Ibèrica entra pel Port de Tarragona? Kiwis, pinya, plàtans, alvocats... totes aquestes fruites abans d’arribar a casa nostra paren al Port de Tarragona.

El Port de Tarragona s’està posicionant any rere any en un sòlid referent internacional en el rànquing de ports espanyols. La seva posició estratègica, en estar situat al sud d’Europa, ha contribuït a reforçar les relacions internacionals, i s'ha consolidat com a port d’entrada per a fruita tropical a la península.

Sabies que tot el kiwi provinent de Nova Zelanda passa pel Port de Tarragona?

Més de 161.000 tones de productes fructícoles han entrat pel Port de Tarragona, amb especial protagonisme dels kiwis, principalment d’Itàlia i Nova Zelanda, i la pinya i els plàtans procedents de Costa Rica. En el que portem de 2016 s’han mogut gairebé 110.000 tones, que suposen un increment del 7,7% respecte al període de gener-agost de l’any anterior.

I és que el Port de Tarragona disposa d’unes instal·lacions refrigerades de més de 20.000 m2 aptes per a 17.000 palets de productes i una terminal de contenidors que aporta un gran valor afegit per a aquest trànsit, i complementa els serveis a l’exportació com el picking, consolidació, controls de qualitat, etiquetatge, etc.

Fruport Tarragona és l'empresa que opera la terminal frigorífica del Port de Tarragona. Especialitzats en càrrega, descàrrega, emmagatzematge i distribució de fruites, verdures i contenidors es consoliden com el major operador espanyol del sector amb ni més ni menys que 400.000 tones de productes manipulats cada any a Espanya, i és que quan es tracta de productes tan delicats, cal treballar amb els millors.

Contingut realitzat amb la col·laboració del Port de Tarragona