Sou dels que quan no dormiu bé us poseu de mal humor? Dels que us enfadeu si no teniu la panxa plena? No patiu, els Hotels Gastronòmics de Catalunya són la vostra solució. Aquests hotels es caracteritzen per ser uns establiments de 60 habitacions com a màxim, amb una oferta gastronòmica de qualitat i on les experiències sensorials són d'aquelles que no s’obliden. Hi trobareu un tracte proper i familiar i un allotjament confortable. I la seva gastronomia? Conserva la personalitat, la identitat i els productes del territori. La proposta gastronòmica d’aquests hotels compta amb una gran representació del receptari català, elaborat amb productes locals i altres amb denominació d’origen protegida o indicació geogràfica protegida.

A la taula i al llit, al primer crit!

Perquè pugueu viure en primera persona aquesta experiència, us proposem un seguit d’Hotels Gastronòmics que no podeu deixar escapar.

L’Hotel Terradets a Cellers (Pallars Jussà) és un espai ideal per viure una experiència única. Hi trobareu el Restaurant del Llac, caracteritzat per oferir una cuina contemporània, d’arrels pallareses i catalanes basada en un producte de qualitat. A més de la carta, podreu provar propostes i suggeriments de temporada fets pel xef del restaurant, Gabriel Serra. Per acompanyar els productes, podreu descobrir el seu celler amb joies amagades de la comarca que faran de l’àpat un record molt especial. 

Autor fotografia: Hotel Terradets

Per completar aquesta experiència, l’Hotel Terradets proposa un seguit d’activitats per a totes les edats i tots els gustos, com per exemple, activitats per a nens: fer cabanes, anar a veure les cabretes i les gallines, activitats en parella: quant fa que no us preneu un temps per als dos?, activitats amb amics: caiacs, sortides en bicicleta, futbolí humà i activitats amb els companys: pistes del pàdel, piscina i tennis.

L’Hotel Can Boix a Peramola (Alt Urgell) es defineix com “una mena de cel a la terra” perquè ofereix una experiència immillorable pels seus visitants. La carta del restaurant està composta principalment de plats de cuina catalana i internacional on la característica més destacable és la utilització de productes autòctons de qualitat, presentats d’una manera molt personalitzada.

Autor fotografia: Hotel Can Boix

L’estada a l’hotel la podeu completar amb alguna de les activitats d’aventura i natura que ofereixen com, per exemple, ràfting, descens de barrancs, parapent, paint-ball... Qui s’atreveix a provar alguna d’aquestes activitats? Però si sou dels que feu escapades per descansar i estar tranquils, no us preocupeu. L’hotel Can Boix és un espai idoni per gaudir del temps lliure en zones còmodes i relaxants perfectes per a desconnectar.

L’Hotel Muntanya & Spa és un hotel familiar situat al poble de Prullans (Cerdanya) conegut també amb el nom del “Mirador de la Cerdanya” per les seves espectaculars vistes. La cuina serveix guisats de vedella ecològica de la Cerdanya i iogurts i mató elaborats de manera artesanal a Prullans.

Autor fotografia: Hotel Muntanya & SPA

L’estada a l’hotel és l’excusa per mimar-vos i cuidar-vos molt. Podeu triar entre un munt d’activitats dirigides al descans i la recuperació: piscines climatitzades amb bombolles, un circuit SPA, massatges i tractaments per a tots els gustos i activitats esportives per alliberar tensions. 

L’Hotel Els Caçadors a Ribes de Freser (Ripollès) ofereix una cuina catalana tradicional i de qualitat de la mà de la família Pau-Solà. Tot va començar per una “competició sana” entre la parella d’avi de la família per superar-se un a l’altre amb l’elaboració de cada plat.

Autor fotografia: Hotel Els Caçadors

El restaurant Els Caçadors és un referent gastronòmic de la zona, perquè aposta per consolidar receptes d’una cuina basada en la qualitat dels productes i en la senzillesa en la creació dels plats, cuidant fins l’últim detall, i prioritzant la utilització de productes autòctons. 

L’Hotel Ca l’Amagat a Bagà (Berguedà) es defineix com un “rústic gastrohotel” en el qual podeu gaudir d’una escapada magnífica envoltats de naturalesa i aire pur. El restaurant de l’hotel destaca per l'elaboració de plats de la cuina catalana amb productes autòctons i de temporada, tot i que també ofereixen suggeriments amb algun toc propi de la gastronomia més moderna.

Autor fotografia: Ca l'Amagat

El milfulles de bacallà esqueixat amb escalivada, el confit de cuixa d’ànec amb puré de dàtils, el cabrit saltat amb alls i julivert o el rap a la planxa sobre el llit de carbassó, són només algunes de les seves propostes.

Qui s’anima a fer una escapada gastronòmica?

Contingut realitzat amb la informació de l'Agència Catalana de Turisme