Quines són les avantatges de tenir un vehicle de gas natural? És més econòmic que un cotxe de gasolina? T’has de comprar un cotxe nou? Et dibuixem totes les respostes

Quin son els principals avantatges de tenir un vehicle de gas natural?

Si sou dels que us preocupeu per fer d’aquest un món més saludable, sabreu que el gas natural és una alternativa molt més sostenible que els combustibles tradicionals. Contribueix a millorar la qualitat de l’aire al reduir en més d’un 85% de les emissions d’òxids de nitrogen, gairebé el 100% de les partícules en supensió, principal causa de problemes respiratoris en entorns urbans, i fins a un 25%  les emissions de CO2, el principal gas de l’efecte hivernacle. A més a més, potser encara no sabeu que omplir el dipòsit de GNV (Gas Natural Vehicular) us permet estalviar un 50% respecte un de gasolina i un 30% respecte al gasoil! Així doncs és una opció òptima pel planeta i per la butxaca.

Què és el Gas Natural Vehicular?

El Gas Natural Vehicular és el mateix que tenim a les calefaccions o a les calderes, però es subministra en unes condicions de pressió i temperatura especials que en permeten la seva utilització als vehicles. 

Com puc aconseguir un cotxe de gas natural?

Tot i que les marques tenen cada cop més models de vehicles de gas natural, també existeix la possibilitat de transformar el teu cotxe actual perquè pugui utilitzar gas natural. T’expliquem com:

El primer pas és acostar-se al taller més proper, on examinaran la fitxa tècnica de l’automòbil i certificaran si el teu cotxe actual pot o no transformar-se a gas natural. En cas que es pugui, només caldrà instal·lar un kit homologat de transformació a l’interior del vehicle i això podreu fer-ho en un taller especialitzat. Pot sonar abstracte, però aquest kit el que fa és proporcionar els elements necessaris perquè el vehicle funcioni amb gas natural com a combustible, i en cas d’acabar-se el gas natural, el cotxe utilitza la gasolina de forma automàtica ja que conserva el dipòsit.

La transformació consisteix en la la instal·lació d’un dipòsit de gas natural a l’espai de la roda de recanvi, que se substitueix per un kit antipunxades i per uns injectors de gas al motor (a més d’altres components). El cost total s’aproxima als 2.000€ i les mesures i l’autonomia del dipòsit dependran del model del vehicle.

  • Com funciona un cotxe de gas natural? 

El vehicle de gas natural funciona igual que els de gasoil o gasolina, això sí, el vehicle de gas natural és més autònom ja que disposa de dos dipòsits: el de gasolina i el de gas natural. 

  • On es pot repostar? 

Espanya disposa actualment de 43 estacions públiques per repostar el teu vehicle de gas natural. En els propers anys es preveu un creixement important del nombre d’usuaris particulars que apostaran pel gas natural com a combustible pels seus vehicles.

Consulta on és l’estació de càrrega més propera a casa teva

  • I per passar la ITV?

La revisió d’un vehicle que funciona amb gas natural és totalment normal ja que a les proves d’ITV no es mira res específic del combustible. 

  • Hi ha alguna ajuda o subvenció per adquirir un vehicle de gas natural?

Les ajudes o subvencions varien en funció de les Administracions Públiques, per la qual cosa, si vols informació sobre aquest tema en una localitat específica, hauràs de consultar amb l’Ajuntament o el govern autonòmic.

No obstant això, a grans ciutats com Barcelona i Madrid ja es gaudeix d’un descompte del 75% en l’impost municipal de circulació. A Madrid, a mes, també hi ha descomptes per aparcar i la possibilitat de circular pel centre quan hi ha episodis de contaminació. A Catalunya, en canvi, hi ha un 30% de descompte als peatges i es pot circular pel carril VAO.  

Així doncs, veiem que amb un vehicle amb gas natural hi guanyem en estalvi i en salut.