L'associació Dia solidari celebra vint anys d'activitat creant programes educatius de valor per a la societat i reforçant la integració en països en vies de desenvolupament on Gas Natural Fenosa hi té activitat.

L'associació Dia Solidari neix fruït de la sensibilitat i inquietuds d'un grup de treballadors de Gas Natural Fenosa vers les necessitats socials i humanitàries a diversos països on opera la companyia. Des de la seva creació, l'any 1997, ha desenvolupat projectes a països com Kènia, Moçambic, Bolívia, Marroc o Espanya, entre d'altres. 

2.200 nens i joves han pogut realitzar els seus estudis gràcies a l'associació Dia Solidari

El principal objectiu de l'associació és millorar la qualitat de vida i de l'entorn a través del finançament de projectes educatius i formatius en països en via de desenvolupament. La iniciativa es va crear fa vint anys gràcies al contacte directe entre treballadors de diferents realitats socials, coincidint en un moment d'expansió de la companyia i a dia d'avui, ha ajudat a més de 2.200 infants i joves a finançar els seus estudis. 

Día Solidario PROYECTO ARGENTINA MANO AMIGA

Dia Solidari té més de 2.000 socis que treballen en 15 projectes repartits en 10 països diferents

Actualment, Dia Solidari té més de 2.000 socis que treballen en 15 projectes repartits en 10 països diferents. “Cada any, un important nombre d'empleats de diferents parts del món estan disposats a donar voluntàriament un dia del seu sou anual i a unir-se com a socis de l'associació”, assegura Elena Pereira, presidenta de l'Associació Dia Solidari.

Aspecte innovador

Dia Solidari constitueix un referent gràcies al seu model de cooperació conjunta empresa-treballadors. Elena Pereira assenyala que “el model de participació permet a tots els empleats de Gas Natural Fenosa formar part de tots els nivells de l'organització” i que es tracta simultàniament “d'una iniciativa de responsabilitat social corporativa i d'una iniciativa social individual”.

Día Solidario Lar Nossa Senhora Livramento (150) PORTUGAL

El projecte que es durà a terme durant un any se selecciona mitjançant una convocatòria pública de candidatures, es realitza una preselecció dels projectes que s'ajusten als requisits i finalment, es visiten personalment pels socis de l'organització per tal d'escollir-ne un. 

La recaptació del 2016 ha sumat més de 500.000 euros que es destinaran enguany a diversos projectes a Xile

Per finançar els seus projectes, els treballadors de l'energètica cedeixen voluntàriament un dia del seu sou a l'any. Per la seva part la companyia dóna el doble de la quantitat recaptada entre els treballadors i a més assumeix també les despeses derivades de la gestió, perquè el 100% dels diners recaptats anualment es destinin íntegrament a l'execució dels projectes. La recaptació del 2016 ha sumat més de 500.000 euros que es destinaran enguany a diversos projectes a Xile. 

Dia Solidari a l'Estat Espanyol

L'any 2013, Dia Solidari decideix desenvolupar projectes de caràcter social i educatiu a l'Estat Espanyol. Per aquest motiu, es posen en marxa quatre projectes amb l'objectiu d'atendre les necessitats bàsiques dels col·lectius més afectats per la crisi, com les persones en risc d'exclusió social, desempleats i famílies amb greus problemes econòmics.

Dia Solidari va col·laborar amb el finançament durant 25 mesos de tres menjadors socials, situats a Guadalajara, A Coruña i Villagarcía de Arousa (Pontevedra), amb la campanya “Cáritas ante la crisis”. A Catalunya, amb Femarec, entitat d'acció social que treballa per la inserció social, laboral i cultural de col·lectius amb risc d'exclusió, l'organització va finançar un curs de formació dirigit a persones amb discapacitat. També va participar amb el projecte “Coge un mensaje” de l'associació AREP, amb l'objectiu d'ajudar a persones amb dificultats derivades de problemàtiques relacionades amb la salut mental a trobar feina, aconseguint la inserció laboral de nou alumnes. 

Día Solidario FOTOS FIRMA EDUCO

Per últim, des de l'any 2015, l'associació Dia Solidari col·labora amb l'ONG catalana Educo amb el seu programa de “Beques Menjador Educo”, que té com a objectiu garantir com a mínim un àpat complet i saludable al dia a infants que tinguin una situació familiar en risc de pobresa. 

 

menjador gas natural
Branded Content Objectiu: repartir dos milions de dinars Alexandra Torras