Queden poc més de dues setmanes perquè les estacions del Grup FGC donin el tret de sortida a la nova temporada d’hivern i FGC Turisme i Muntanya arrenca temporada amb noves tarifes per apropar la neu a tothom. Aquesta divisió gestiona i promociona diverses destinacions turístiques d’alta muntanya: des del Pirineu Oriental, amb destinacions com La Molina, Vall de Núria i Vallter 2000, fins al Pallars Jussà amb Espot i Port Ainé. Durant la presentació de la nova temporada, el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó, ha declarat que “el territori és prioritat per a FGC. Per això hem engegat una campanya que té com a eix tres elements bàsics: territori – estacions – Pirineus”.

Entre els principals objectius d’aquesta temporada, ha destacat la necessitat de fomentar la marca Pirineus “perquè no és només l’estació el que volem promocionar, sinó també tot el que l’envolta, tota aquella gent del territori que es veu involucrada directament i indirecta amb les activitats que es desenvolupen a les estacions. Parlem de llocs de treball, de dinamització territorial i comerços, restauració i hoteleria”.

Estació d'esquí Vallter 2000. Autor fotografia: Grup FGC

La neu, per a tothom

L’objectiu d’FGC Turisme i Muntanya és apropar la neu a tots els públics. Amb aquesta premissa, les 5 estacions del Grup FGC comencen la nova temporada d’hivern 2016-2017 reduint tarifes i ampliant el nombre de quilòmetres esquiables. Totes les estacions ofereixen la possibilitat d’adquirir els forfets de temporada i realitzar-ne el pagament a terminis.

 Estació d'esquí Vall de Núria. Autor fotografia: Grup FGC

La Molina  

La Molina alça el teló el proper 26 de novembre. És l’estació més accessible de tot el Grup FGC, a només 150 km de Barcelona i a 10 km de Puigcerdà, i té una àrea d’influència d’uns cinc milions de persones. La primera novetat, com dèiem, és el preu. La Molina abaixa el preu en les tarifes dels forfets, tant en els de dia o diversos dies, com en els de temporada. Perquè us feu una idea, l’abonament de temporada passa de 620€ a 570€ en el preu d’adult. A més, fins al 2 de desembre està en marxa la promoció que permet adquirir-lo per 494€. Una altra novetat és la modificació de les franges d’edat dels forfets júniors i infant: Júnior de 17 a 25 anys (abans de 12 a 14 anys) i Infant de 7 a 16 anys (abans de 7 a 11 anys) i la incorporació d’un nou forfet 4 hores o forfet lliure elecció amb el qual els usuaris poden triar quines hores i quins dies volen esquiar.

Cal destacar, també, que s’eliminen les distincions de temporada alta i temporada baixa i es deixa una única tarifa per a tota la temporada. Trobareu, també, un gran ventall d’activitats lúdiques pròpies de l’estació, com sala de fitness i snowparks, i activitats lúdiques externes, com motos de neu i una zona de chill out. 

Vall de Núria 

Vall de Núria inicia la temporada el proper 3 de desembre. És una estació d’esquí familiar, a 135 quilòmetres de Barcelona, dotada de tots els serveis necessaris per oferir el màxim confort a l’alta muntanya. El Cremallera és l’únic mitjà d’accés directe a l’estació i s’agafa a Ribes de Freser. Com a novetats, el forfet de temporada de Ripollès que permet l’accés a l’estació de Vall de Núria i de Vallter 2000 té un preu més baix que la versió anterior del forfet de temporada (Atotaneu). I ofereix també un 50% de descompte sobre el preu del forfet de dia de qualsevol de les altres estacions del Grup FGC.

A més, facilita la venda on-line del forfet i la compra de l’abonament i el bitllet pel cremallera. El tiquet permet l’embarcament directe al cremallera de Núria i a tots els serveis de l’estació de manera directa i sense fer cues. Entre les novetats de la temporada, hi ha un nou circuit amb raquetes “El Mirador de les Creus” i l’ampliació d’activitats del Parc Lúdic. 

Vallter 2000 

Vallter 2000 comença la temporada el proper 2 de desembre. És una estació d’esquí ubicada a la comarca del Ripollès, dins del terme municipal de Setcases. És un lloc ideal per a la pràctica de tot tipus d’esports d’hivern. Compta amb un total de 18.735 quilòmetres esquiables repartits en 13 pistes d’esquí alpí i 7 circuits de neu d’esquí de muntanya. L’estació de Vall de Núria, forma part del forfet de temporada de Ripollès que baixa de preu i permet l’accés tant a l’estació de Vallter 2000 com a la de Vall de Núria.

Entre les principals novetats de la temporada, hi trobem la ludoteca al Jardí de neu, una zona exterior delimitada, amb pendent suau, jocs, inflables i remuntadors específics, ideals per iniciar-se en el món de l’esquí. I sessions de DJ’s, els dissabtes pel migdia. 

Espot i Port Ainé 

Espot i Port Ainé inicien la temporada el proper 2 de desembre. Estan situades a la comarca del Pallars Sobirà, que destaca pel gran impuls del turisme i l’oferta cultural. Espot és una estació situada al costat del Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici. És una estació perfecta per gaudir d'una jornada familiar i compta amb el distintiu de Destinació de Turisme Familiar, segell que atorga l’Agència Catalana de Turisme. Port Ainé, per la seva part, és una estació que destaca per la gran qualitat de neu degut a la bona orientació de les pistes. L’estació compta amb l’Hotel Port Ainé 2000***, el més alt dels Pirineus, i l’únic de Catalunya que permet l’accés directe a pistes des de les instal·lacions.

Aquest any, el forfet de temporada d’Espot i Port Ainé, té molts avantatges ja que és l'únic que ofereix gaudir de tres estacions pel mateix preu, donant accés a tot el domini SkiPallars i a les estacions d’esquí “Tot Nòrdic”. 

Baixada torxes rampa estació d'esquí Espot. Autor fotografia: Grup FGC

Els més ansiosos, no us preocupeu, les fredes temperatures i la baixa humitat prevista pels pròxims dies permetran mantenir en marxa la xarxa de producció de neu per tal de tenir les estacions a punt per a l'obertura. Recordeu que la venda dels forfets de temporada ja està disponible i tots aquells que l'adquiriu abans del 2 de desembre podreu beneficiar-vos d'un descompte.  

Estació esquí Vallter 2000. Autor fotografia: Grup FGC