El saló BIZBarcelona obre les portes el proper 31 de maig i 1 de juny, al recinte de la Fira de Barcelona de Montjuïc, amb l'objectiu d'ajudar a les PIMES i als emprenedors a transformar-se i donar eines per aconseguir ser més competitius en el desenvolupament empresarial, en un nou context que aposti per la sostenibilitat ambiental, social i econòmica.

Sota el lema “Suma't al moviment transformador”, la Diputació de Barcelona tindrà un estand dedicat a difondre entre els emprenedors i les petites empreses l'oferta dels Centres Locals de Serveis a les Empreses (CLSE), entre els que destaquen 1.700 espais dividits en vivers, centres i hotels d'empreses i espais Coworking.

A la demarcació de Barcelona, 44 municipis disposen de més de 60 espais d'allotjament empresarial d'iniciativa local, amb un total de 1.650 mòduls destinats a empreses de servei i una setantena dirigida a empreses industrials.

82448115 bizbarcelona 1

Creació de més de 3.400 empreses

A més, l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona proporciona recursos tècnics i econòmics als CLSE, per tal d'afavorir el desenvolupament del teixit empresarial dels territoris i generar nous llocs de treball.

Amb aquesta finalitat, els Centres Locals de Serveis a Empreses, proporcionen acompanyament a les persones emprenedores i a les PIMES en la gestació, creació, posada en marxa i consolidació d'activitats econòmiques. Durant el 2016, els CLSE han contribuït a crear més de 3.400 empreses i 5.046 nous llocs de treball.

Els CLSE han contribuït a crear més de 3.400 empreses i 5.000 nous llocs de treball

Aproximadament 64.000 usuaris i més de 34.000 empreses han estat ateses pels CLSE de la demarcació de Barcelona durant el 2016. A més, s'han impartit més de 2.700 cursos de formació a 32.300 participants.

Estudi GEM

El BIZBarcelona tornarà a ser un any més l'escenari de presentació de l'estudi GEM (Global Entrepeneurship Monitor) que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i que analitza el procés de creació d'empreses a nivell català i l'estudi de determinants de la seva intensitat a cada un de la seixantena de països que hi participen.