L’Hotel Balneari Vichy Catalan és un espai ideal per a tots aquells que busqueu pau i tranquil·litat. És un centre que ofereix la possibilitat de compaginar l’aspecte terapèutic amb el confort d’un gran hotel i la bellesa dels espais naturals de la comarca de la Selva. Els clients del Balneari troben a la seva disposició una completa oferta de programes i tractaments per gaudir d’uns dies de repòs i lleure. 

Sabies que l'Hotel Balneari Vichy Catalan va ser inaugurat l'any 1898?

La història es va iniciar concretament l'any 1883, quan les aigües que emergien del brollador denominat "Puig de les Ànimes", van ser declarades oficialment d'utilitat pública. Arran d'aquest descobriment, i de les saludables condicions de l'aigua, el Dr Modest Furest i Roca va decidir construir l'Hotel. Actualment, l'Hotel Balneari Vichy Catalán, situat a la localitat de Caldes de Malavella (Selva) (a 16 km de Girona) és un espai de més de 6.300 metres quadrats amb 86 habitacions, un centre termal amb aigües mineromedicinals, una piscina exterior, un parc infantil i una sala de convencions, entre altres instal·lacions.

El projecte d'eficiència energètica

Per poder oferir un millor servei als clients, i aprofitant la celebració del 125è aniversari, aquest balneari va decidir iniciar un projecte de rehabilitació de les instal·lacions. El projecte aposta per una millora en l'estalvi energètic, per una major eficiència energètica i una actitut més respectuosa amb el medi ambient. 

“Ens vam adonar que les nostres instal·lacions tenien un potencial important d’estalvi energètic i per això vam decidir organitzar un concurs per dur a terme el projecte de rehabilitació. La guanyadora del concurs va ser Gas Natural Fenosa, que a més d’assessorar-nos energèticament, ens va facilitar el finançament del projecte”, explica Diego Piedra, director de l’Hotel Balneari. 

El Balneari Vichy Catalan ha aconseguit estalviar un 60% a la seva factura gràcies a Gas Natural Fenosa

El projecte, que ha suposat una inversió en energia d'1,25 milions d'euros, inclou el canvi de tot el sistema de l’aire condicionat, la calefacció, l’aigua calenta... “Ara els nostres clients poden gaudir del millor sistema de climatització. Un servei que complementa perfectament l’edifici modernista on està situat el Balneari, rodejat de més de 20.000 metres quadrats de jardins”, assenyala Piedra.  

A més, Diego Piedra assegura que "decidim impulsar un projecte de rehabilitació per dos motius: per a la millora i l'adequació de les instal·lacions per oferir als clients el millor servei i, en segon lloc, per ser més respectuosos amb el medi ambient, una preocupació d'una gran part dels nostres clients".

“La col·laboració amb Gas Natural Fenosa ens ha anat molt bé per dos motius: primer, pel gran suport tecnològic que ens han donat; segon, perquè la constructora que ens ha facilitat ha estat molt eficient i ha fet les obres possibilitant-nos que seguíssim oberts de cara al públic a tota hora", explica Piedra

Un cop realitzat el projecte, l’estalvi que ha aconseguit l’Hotel Balneari sembla apuntar en bona direcció. Durant la primera meitat del 2016, l’estalvi energètic aconseguit era de fins a un 60%, en línia amb les previsions que tenien quan vam començar el projecte. Una xifra que compensa la inversió i l’esforç realitzat per aquesta empresa. “Un cop analitzat el projecte, hem vist que amb l’estalvi d’energia que obtindrem anualment, pràcticament quedarà compensada la inversió que hem realitzat”, afirma Piedra. 

 

Contingut realitzat amb la informació de:

3. Museo del Gas   Exposición 170 años
BRANDED CONTENT Educar sobre eficiència energètica Alexandra Torras