La Garrotxa conserva l'encant romàntic d'un passat medieval ple de vida: una terra de castells, fortaleses i ermites. Trobem aquest llegat a Sant Joan les Fonts, amb l'església de l'antic monestir benedictí, també a Santa Pau, amb el seu recinte històric presidit pel castell de la Baronia, documentat a mitjan segle XII i, per descomptat, a la vila comtal de Besalú. A aquesta comarca del nord de Catalunya s'hi poden observar dos tipus de paisatge totalment diferents. Des de la vall del riu Fluvià cap al nord, el relleu és abrupte i escarpat, amb abundants cingles i congostos. En clar contrast, a la zona central s'hi estenen més de 40 volcans i diverses colades de lava, dibuixant un paisatge suau i sense desnivells únic a Europa, paratge on trobem la capital, Olot

L'essència mineral de la terra sempre condiciona enormement el producte. És per això que us proposem dinar en un dels restaurants del col·lectiu Cuina Volcànica i provar el maridatge d'alguna de les seves receptes amb la nova cervesa volcànica que han elaborat. El dinar es pot combinar amb una visita a Besalú i al Micvé. 

Col·lectiu Cuina Volcànica / Autor Fotografia: Cuina Volcànica

La visita a la destil·leria Russet, que elabora ratafia des de fa més de 100 anys, és una parada obligatòria pels amants de l'artesania. En aquest punt, cal remarcar que la ratafia catalana té Indicació Geogràfica Protegida des de 1989. També es podrà optar per una visita guiada a la formatgeria artesana La Xiquella

Cooperativa la Fageda / Autor Fotografia: La Fageda 

Si després d'una jornada dedicada a la gastronomia necessiteu moure el cos, poseu-vos les bambes, que també tocarà moure's. Podeu optar per la ruta guiada en bicicleta per endinsar-vos a la Fageda d'en Jordà, al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, que acaba amb una visita a la Cooperativa La Fageda, un dels productors exemplars de la comarca. Aquest paisatge, clapejat de faigs (com bé indica el seu nom) és un dels més emblemàtics i màgics de la zona, un indret que va inspirar poetes com Joan Maragall. Finalment, per recuperar energies, us proposem la visita guiada amb degustació per conèixer tots els secrets sobre el conreu del fesol de Santa Pau, un producte amb Denominació d'Origen Protegida.

Volcà de Santa Margarida / Autor Fotografia: Vol de Coloms

Per arrodonir l'estada a la Garrotxa i acabar de conèixer el seu relleu particular, podeu fer un vol en globus per veure a vista d'ocell tot el Parc Natural i la resta de racons que amaga.