No hi ha res millor que aprendre jugant. I Abertis Autopistas s’ho ha pres al peu de la lletra. Autopistas car trip adventure és el primer joc per a nens d’entre 4 i 10 anys que permet conèixer i planificar un viatge segur per l’autopista. L’aplicació mòbil compta amb sis mini jocs perquè els nens puguin saber tot el necessari per realitzar un viatge segur.

La companyia líder en la gestió d’autopistes segures, intel·ligents i sostenibles, ha presentat el joc a la seva seu de Segovia al Centre d’Operacions i Seguretat Vial de Sant Rafael, davant de més de 150 nens procedents dels municipis d'El Espinar i Guadarrama. El joc forma part de l’aplicació “Autopistas en Ruta”, que ja compta amb més de 70.000 descàrregues i involucra els nanos per saber, per exemple, com s’ha de col·locar l’equipatge, on han de seure els passatgers i fins i tot a tenir cura de la situació meteorològica.

Diversió i aprenentatge? Sí, és possible. Durant la presentació del joc, els futurs conductors han rebut informació teòrica impartida per un tècnic de seguretat viària que els ha recordat, entre d’altres, la importància de l’ús del cinturó de seguretat, de les parades necessàries a les àrees de servei i la importància de respectar les normes de trànsit i els límits de velocitat.

Per què deixar els nanos veient una pel·lícula durant el trajecte si poden aprendre quantes senyals de trànsit existeixen? En aquestes edats són com esponges i involucrar els més petits de la família amb la seguretat a la carretera és una aposta segura. Durant la jornada de presentació, els protagonistes van poder conèixer les normes de trànsit en diferents circuits en bicicleta, patins i mini-motos, van poder participar en diferents tallers en els quals van aprendre a aparcar a través de cotxes teledirigits, van entendre la importància d’ajustar les rodes i van assajar l’ús dels netejavidres en condicions de meteorologia adversa.

Anna Bonet, subdirectora d’Abertis Autopistas, ha assegurat que “així, quan viatgin en cotxe per autopista es convertiran en prescriptors de la seguretat, i en el futur, seran conductors conscienciats amb els hàbits adquirits que, sens cap mena de dubte, incrementaran la prevenció de futurs accidents de trànsit”.

I qui millor que els nens per provar el joc i millorar-lo? Els fills dels professionals d’Abertis han format part del procés de creació del joc provant i donant les opinions per fer-lo més atractiu. Les idees han ajudat a millorar aspectes del joc i a adaptar-lo a les expectatives i necessitats dels protagonistes.

Tot suma en qüestió de seguretat. Gràcies a l’aplicació, en cas d’avaria o accident els centres d’operacions podran accedir a la localització del vehicle en temps real durant les 24h del dia, els 365 dies de l’any.