Els treballadors del Metro de TMB han decidit en l'assemblea d'aquest dijous que es mantingui l'actual calendari d'aturades durant tots els dilluns laborables de manera indefinida i hi han afegit la Diada (11 de setembre) i la Mercè (24 de setembre).

A més, també s'han anunciat "prolongacions" de l'horari de vaga els dies que coincideixin amb els partits de futbol del FC Barcelona com a equip local (preferentment de la Lliga de Campions). La proposta de parar per la Diada i la Mercè ha rebut 366 vots a favor i la proposta de fer-ho pels partits del Barça, 265.

Segons els sindicats, l'assemblea de treballadors ha decidit per "àmplia majoria" reforçar el calendari de vagues fins que les "reivindicacions" de la plantilla es reflecteixin en les propostes de conveni col·lectiu que faci la mediació del Govern o la direcció de Metro de TMB. Fins llavors, els sindicats no portaran a l'assemblea cap proposta de conveni col·lectiu per sotmetre-la a la votació dels treballadors.

L'assemblea també ha aprovat que, si es rep una proposta "acceptable" de conveni des de l'empresa, es podrà convocar una assemblea durant l'estiu per ratificar-la o rebutjar-la. Les altres opcions eren no votar fins a la tornada de vacances a l'octubre o no desconvocar cap aturada fins que l'empresa accepti la seva proposta "íntegra".