El servei del metro de Barcelona viurà una nova vaga aquest dilluns, que serà l'onzena jornada de vaga que convoquen els seus treballadors. Les aturades afectaran tres franges horàries: de les 7.00 a 09.00 hores, de 16.00 a 18.00 hores i de les 20.30 a les 22.30 hores. En els dos primers trams, els serveis mínims garantiran la circulació del 40% dels trens, mentre que en el tercer ho faran el 20% dels trens.

Davant d’aquesta situació, que fa mesos que dura, molts usuaris opten per fer servir el transport privat per moure’s per Barcelona. TMB ha reiterat que els serveis mínims decretats seran “insuficients” per absorbir la demanda, especialment al matí, ja que és el moment en què més persones es concentren a la xarxa de metro.

Paral·lelament, les negociacions entre l’empresa i els treballadors continuen en punt mort. La direcció de TMB ha decidit aquesta setmana retirar l’avançament de 32 euros al mes a tots els treballadors del metro a compte del conveni que s’està negociant actualment, ja que no veu suficient predisposició dels sindicats a arribar a un acord.

Per la seva banda, els treballadors han decidit rebutjar la proposta de mediació de la Generalitat per poder trobar un acord definitiu. La direcció també ha demanat al comitè d’empresa que permeti als treballadors del metro poder votar en una assemblea les propostes de conveni col·lectiu que ha fet tant l’empresa com la mediació, però els sindicats han considerat fins ara que calia seguir negociant i mantenint les convocatòries de vaga per cada dilluns laborable.

Fonts de l’operadora han assenyalat que la proposta de conveni inclou avenços en els àmbits més conflictius com són les contractacions, la jornada laboral o els salaris, que estarien “al límit de la llei de pressupostos”. La direcció vol que els treballadors coneguin directament aquesta proposta i que, en cas d’acceptar-la, es puguin desconvocar les vagues previstes per tots els dilluns laborables. No obstant això, l’operadora ha demanat “paciència” als usuaris de cara a les aturades parcials previstes.