El metro de Barcelona viu la seva onzena jornada de vaga d'un dilluns laborable amb el conflicte entre la direcció i els sindicats enquistat i que avui coincideix per primera vegada amb la vaga del bicing, cosa que ha complicat la mobilitat a primeres hores del matí d'avui.

Segons fonts de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), en aquestes primeres hores de vaga no s'han registrat problemes importants de mobilitat, i s'han dut a terme les ja habituals regulacions de pas de passatgers a l'estació de la Sagrera.

Les mateixes fonts han explicat que s'ha produït alguna incidència en estacions com la del Clot (L1), on s'han inutilitzat algunes màquines expenedores de bitllets i de validació, encara que la incidència ja ha estat solucionada.

També s'han registrat actes vandàlics a les màquines de validació de títols a les estacions de Joanic (L4) i Fontana (L3), que encara no han pogut ser reparades i que segueixen fora de servei. Les negociacions que mantenen el comitè d'empresa i la direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) pel conveni col·lectiu estan bloquejades.

Les aturades convocades pel comitè un altre dilluns laborable més han afectat la mobilitat dels ciutadans entre les 07.00 i les 09.00 hores del matí, i tornaran a fer-ho entre les 16.00 i les 18.00 hores, hores puntes en les quals els serveis mínims estableixen la circulació del 40% dels trens. A la nit, de 20.30 a 22.30 hores, només funcionaran el 20% dels trens habituals.

El comitè d'empresa, presidit pel sindicat CGT, ha rebutjat recentment la proposta de la Generalitat que el conflicte en el suburbà es resolgui amb un arbitratge voluntari, cosa que sí que havia acceptat TMB. A més, la plantilla de TMB ha acordat fer vaga també durant la festivitat de la Diada (l'11 de setembre); la Mercè, (el 24 de setembre) i en aquells partits de Champions del FC Barcelona que obliguen a allargar el servei de metro.

De la seva banda, TMB ha dit que no oferirà més millores als treballadors del metro i ha decidit deixar de pagar un extra de 32 euros mensuals a la plantilla, ja que es tracta d'un import que se li "avançava" a càrrec dels increments salarials que contemplaria un futur conveni col·lectiu per "crear un clima favorable al diàleg".