La Mostra de Vins i Caves de Catalunya canvia de dates. A partir d'aquest any la que era una fira clàssica de les Festes de la Mercè ja no se celebrarà coincidint amb la festa local de la capital catalana. Enguany la 37a edició d'aquesta mostra se celebrarà del 27 al 29 d'octubre. El motiu: l'Ajuntament de Barcelona ha comunicat a l'organització que necessita disposar del passeig Lluís Companys, lloc on tradicionalment se celebrava, durant aquelles dates. 

Tal com ha avançat La Vanguardia, el govern municipal d'Ada Colau ha estat taxatiu i ha justificat aquesta negativa amb el fet que cal esponjar les activitats que es fan a la Ciutadella durant les festes. Tot i que des de 12 denominacions d'origen vinícoles catalanes s'ha adreçat una carta a l'Ajuntament per tal que pogués ser reconsiderada la seva posició, el consistori només ha donat dos possibilitats: traslladar la fira a un emplaçament perifèric de la ciutat o mantenir-la al costat d'Arc de Triomf però canviar les dates.

Davant d'aquesta situació, el sector del vi ha decidit optar per la segona opció i renunciar a fer coincidir la fira amb les Festes de la Mercè. Tot i que en les 36 edicions anteriors sempre s'havia fet coincidir amb la patrona de Barcelona, aquest any, serà a l'octubre. Anteriorment, però, s'havia celebrat a altres localitzacions, des del Moll de la Fusta, al Maremàgnum, al passeig de Gràcia, davant l’Illa Diagonal, a l'avinguda Gaudí o la rambla Catalunya.

Aquesta mostra, organitzada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) i la Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (Prodeca), convoca cada any els cellers elaboradors de vins amb denominació d'origen catalanes d'arreu del país.

Els cellers que s'hi presenten han d'elaborar vins i caves a l'empara d'alguna de les Denominacions d'Origen Protegides catalanes (Alella, Catalunya, Cava, Conca de Barberà, Costers del Segre, Empordà, Montsant, Penedès, Pla de Bages, Priorat, Tarragona i Terra Alta). L'any passat la fira va aplegar 66 cellers i la van visitar unes 140.000 persones. ​