El centre de Barcelona torna a acollir una nova edició de la tradicional Cursa dels Bombers, que manté el recorregut que ja es va implantar en l’anterior edició. Així doncs, l’esdeveniment afectarà a la mobilitat dels principals carrers de la ciutat amb talls de trànsit des de primera hora del matí fins a les 15h, un cop finalitzada la prova.

El traçat, de 10 quilòmetres, té la sortida a l’avinguda Marquès de l’Argentera i seguirà pel passeig Colom, avinguda Paral·lel, carrers Floridablanca, Urgell, Gran Via, Marina, Ausiàs Marc, passeig Sant Joan, ronda Sant Pere i Via Laietana, fins a arribar de nou al punt de sortida, on finalitzarà el circuit.

RECORREGUT CURSA BOMBERS DE BARCELONA

Divisió de calçades

Per tal d’intentar minimitzar les afectacions del trànsit, es dividiran un seguit de calçades per on passaran, simultàniament, els corredors i els vehicles. La llista queda detallada de la següent manera:

Pg. Josep Carner

Es dividirà la calçada, per la doble línia continua, deixant el costat muntanya per als corredors i el costat mar per als vehicles.

Gran Via de les Corts Catalanes, entre Rambla Catalunya i pg. de Gràcia

La cursa anirà per la calçada mar. Aquesta es dividirà, deixant els tres carrils costat muntanya per als corredors i un carril costat mar per als vehicles procedents del lateral mar de G.V. Corts Catalanes.

Gran Via de les Corts Catalanes, entre pg. de Gràcia i Marina

La cursa anirà per la calçada central. Aquesta es dividirà, deixant tres carrils al costat mar per als corredors i dos costat muntanya per als vehicles.

Marina, entre Gran Via Corts Catalanes i Ausiàs Marc

Es dividirà la calçada, per la doble línia continua, deixant el costat Llobregat per als corredors i el costat Besòs per als vehicles.

Casp, entre Roger de Flor i pg. Sant Joan

Es subdividirà la calçada per fer-la de doble sentit.

Plaça Drassanes

Es dividirà la calçada entre pg. Josep Carner (costat Besós) i l´av. Paral·lel, deixant tres carrils (costat Besòs) per als corredors i la resta per als vehicles.

Principals desviaments

A part de la divisió de calçades, una altra desena de carrers també es veuran afectats per la instal·lació del circuit. En aquests, la circulació es desviarà per altres carrers. Concretament, els desviaments quedaran així:

Pg. Pujades

La circulació, sentit Llobregat, serà desviada per la calçada ascendent del pg. Lluís Companys.

Pg. Lluís Companys

La calçada Llobregat es desviarà pel pg. Pujades, sentit Besòs.

Pg. Circumval·lació

S´impedirà l´accés des de Ramon Trias Fargas.

Via Laietana

Amb l´antelació suficient a l´inici de la cursa, l´UT 2 impedirà l´accés a Via Laietana des de la pl. Urquinaona.

Ample

Els vehicles que circulin per aquesta via continuaran per Josep Anselm Clavé, en sentit contrari, fins a La Rambla.

Av. Francesc Cambó

La circulació serà desviada per General Álvarez de Castro, Sant Pere Més Baix, Rec Comtal i pg. Lluís Companys.

Gran Via CC

Els vehicles de la calçada central seran desviats per Entença, excepte els autobusos, que se´ls deixarà continuar fins a Comte d´Urgell, on seran desviats amb la circulació residual de la Gran Via Corts Catalanes.

Pg. Sant Joan (costat Besòs)

En cas necessari, s´impedirà l´accés de vehicles des d´Alí Bei, a l´altura de Nàpols.

Pg. Lluís Companys (costat Besòs)

En cas necessari, s´impedirà l´accés de vehicles des de Nàpols, a l´altura d´Amogàvers.

Av. Paral·lel

En cas necessari, s´impedirà l´accés de vehicles des de pl. Espanya.

Afectacions en les línies d’autobusos

El servei d’autobusos municipals també es veurà alterat. Concretament, el recorregut de la cursa afectarà les 35 línies que fan part del seu itinerari per la zona afectada: D20, H12, H14, H16, V11, V13, V15, V17, V21, 6, 7, 13, 19, 21, 22, 24, 37, 39, 40, 41, 42, 45, 47, 50, 51, 54, 55, 59, 62, 63, 66, 67, 68, 120 i 121.

Per aquesta raó, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomana l’ús del metro en aquells desplaçaments a prop dels llocs on transcorrerà la competició.